KERESÉS:
     
  KÖZÉP-BÉKÉSI CENTRUM PROJEKTEK ÉS MŰKÖDÉS TURISZTIKAI PROGRAMOK KIADVÁNYOK AKTUÁLIS
Feliratkozás a hírlevélre: Az Ön emai-címe:
 

Helyi termelők

Helyi termekek

Termelői piacok

Rendezvénynaptár

Galéria

Túraeszközök_______________________

_______________________

Lezárult az Active Tours projekt.
Tekintse meg tematikus turisztikai kiadványunkat!

 

_______________________

Partnereink az
Active Tours projektben:


http://www.imm-arad.ro/

------


http://www.korosokvolgyekozpont.hu/

_______________________

 

HURO/1001/111/1.2.3. CrisPer PROJECT BEMUTATÁSA

A sokszínű és páratlan természeti kincsekkel, gazdag kulturális örökséggel megáldott Körösök völgye természeti, táji és kulturális értékeit mutatja be a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás kiadásában megjelenő Körösök Völgye magazin hat lapszáma. A térség értékeinek színvonalas összegyűjtése mellett szemléletformáló céllal is készül a 12 témakört felölelő kiadvány.

A magazin a természeti környezet jobb megismerését és megőrzését segíti elő, azáltal, hogy a térségbe érkező turisták, és az itt élő lakosság számára igényes tájékoztatást nyújt, illetve szabadidejük eltöltéséhez kínál számos értékes programlehetőséget.

A 9200 db magyar és 4000 db román nyelvű példány terjesztése elsősorban a határ menti megyékben, bárki által felkereshető turisztikai szolgáltatóknál zajlik. A terjesztési pontok a honlapunkon (www.magazin.korosoknaturpark.hu) a Lelőhelyek menüpontban tekinthetők meg.


A magazin egyes számaihoz kapcsolódóan rendezvényeket szervezünk - Határtalan Vándortúra (2013.05.15-20.)  Bioritmus Fesztivál (2013.09.13-14.) -, valamint fotópályázatokat és nyereményjátékokat hirdetünk.

A kiadványról, a benne szereplő pályázatokról, játékokról és programjainkról, valamint a terjesztésről bővebb információt a  www.magazin.korosoknaturpark.hu és a Facebook-on, a Körösök Völgye – több mint élménymagazin oldalon talál.   

Megjenet magazinunk hírlevele, a tartalmas, esztétikus kiadvány cikkeinek ízelítőit itt olvashatja.        

A „Körösök Völgye Periodika – HURO/1001/111/1.2.3 CrisPer” c. pályázat a Magyarország-Románia Határon átnyúló együttműködési program keretében valósul meg, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel és romániai Aqua Crisius Egyesülettel együttműködve.

 

 


A Körösök Völgye Élménymagazin megjelent lapszámai >>>

Első, második, harmadik és negyedik lapszám

       
       

A pályázathoz kapcsolódó közbeszerzési dokumentumok:

 


2012. november

Tisztelt leendő Partnerünk!

Engedje meg, hogy néhány sorban tájékoztassam nyertes, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló projektünkről (HURO/1001/111/1.2.3. CrisPer) és annak kézzelfogható eredményéről: ingyenesen hozzáférhető, a Körösök völgyét turisztikai, természeti oldaláról népszerűsítő, rendszeres és pozitív szemléletű, figyelemfelkeltő és élményalapú tájékoztatást nyújtó kiadványunkról, a Körösök Völgye élménymagazinról. Az ingyenes kiadvánnyal gazdagíthatja ismereteit és turisztikai szolgáltatóként vállalkozásában is hasznát veheti.

A pályázatot a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás közösen nyújtotta be a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel és a nagyváradi Aqua Crisius egyesülettel karöltve. A Bíráló Bizottság a projekt ötletét életképesnek, a kitűzött célokat reálisnak, a megvalósítandó eredményeket szükségszerűnek gondolta, ezért a pályázatot támogatásban részesítette.

A „Körösök Völgye Periodika - informatív kiadvány a Körös folyók természeti, kulturális értékeiről és turisztikai vonzerőiről” nevet viselő projektünk fő tevékenysége a Körösök Völgye negyedéves élménymagazin elkészítése és nyomdai munkája a projekt másfél éves időtartama alatt, 6 alkalommal. A kiadvány a természet, kultúra, fejlesztések, települések, interjúk, vonzerők, rendezvények, fejlesztések, túrák, fenntarthatóság témaköreiben 12 rovaton keresztül mutatja be a térséget a teljességre törekedve.

Mivel a periodika a Körösök völgye tágabb térségének desztinációépítését szolgálja, ezért a kiadvány a két országot érintő egységes földrajzi és természetrajzi terület természeti, kulturális, turisztikai vonzerőiről és szolgáltatóiról, településeiről, fejlesztéseiről, valamint a természet-és környezettudatos viselkedési formákról tájékoztat.

A lap fő célja a térség értékeinek megerősítése és élményszerű bemutatása az itt élő lakosság és az ide érkező turisták, vendégek körében. Ennek érdekében, a terjesztést a három határmenti megyében (Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyék) biztosítjuk a turisztikai szolgáltatók részére, gyűjtőpontokon keresztül. Bízunk benne, hogy a periodika felkelti érdeklődését, és az Önhöz legközelebbi gyűjtőponton fel tudja venni a kiadványokat.

A Körösök Völgye élménymagazin gyűjtőpontjainak listáját a www.magazin.korosoknaturpark.hu oldalon találja a lelőhelyek menüpontban.

Bízunk abban, hogy az első lapszám kézhez vétele és elolvasása után Ön is keresni fogja a további lapszámokat és meleg szívvel ajánlja majd vendégei, ismerősei körében a Körösök Völgye élménymagazint, mellyel az alábbi előnyhöz juthat:

  • Amennyiben turisztikai szolgáltató, a kiadvánnyal kedveskedhet vendégeinek,
  • Megismerheti a Körösök völgyét, mint turisztikai-természeti attrakciót, melyeket programlehetőségekként ajánlhat vendégeinek, ismerőseinek,
  • Hozzájárulhat ahhoz, hogy még több ember megismerje a Körösök völgyét, annak természeti, kulturális, turisztikai teljességében,
  • Hozzájárulhat ahhoz, hogy az ide érkező turistákban erősödjön a természeti és kulturális értékek iránti tisztelet a kiadvány tatalma által,
  • Közvetve részese lehet annak, hogy többen érdeklődjenek hazánk keleti része iránt, mivel a periodika színes programlehetőségeket, alternatív programokat is kínál, hozzájárulva a szezonalitás csökkentéséhez és a tartózkodási idő meghosszabbításához.

A kiadvány elektronikus formában a www.magazin.korosoknaturpark.hu és a  www.korosokvolgye.com honlapon lesz elérhető, valamint további információ a magazin@korosokvolgye.com címen, vagy a 66/445-887 telefonszámon kérhető.

Reméljük, hasznát veszi egyedülálló kiadványunknak!

 
 

2012. június 4.
Hamarosan megjelenik a Körösök Völgye Periodika ingyenes turisztikai élménymagazin.
 
 

Sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvényen került sor a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás legújabb, határon átnyúló együttműködésben megvalósuló projektjének bemutatására. A projekt társpályázói a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a nagyváradi székhelyű Aqua Crisius egyesület.

A Körösök völgyéről szóló periodika, mozaikneve a CrisPer (amely a Körös román nevének és a periodika mozaikszóvá alakításából alakult) 80 oldalon, 12 témában mutatja be a Körösök völgyét az ide érkező turistáknak és azoknak az itt élőknek, akik úgy gondolják, hogy van még mit felfedezniük ebből a csodás vidékből.
A rendezvény során a társulás elnöke, Gyula város polgármestere dr. Görgényi Ernő mondott köszöntőt, majd a projektvezető, Soczó Krisztina és a főszerkesztő, Tószögi György mutatták be a projektet és a kiadványt, ezen kívül Togor Mihai, az Aqua Crisius projektmenedzsere szervezetükről  és a rájuk háruló feladatokról szólt. 
A főszerkesztő a kiadvány bemutatásánál elmondta azt is, hogy az élménymagazin és a teljes projekt címében található "Körösök Völgye" elnevezés (nagy kezdőbetűkkel) egy turisztikai szempontból bemutatandó egység "márkaneve", mely természetesen lefedi a földrajzi Körösök völgyének területét.

A magazin négy rovatvezetője a bemutatkozójuk mellett a kiadványbanáltaluk bemutatandó témaköröket vázolta fel. Bonyhádiné Pásztor Enikő  az egészséges életmóddal, a tudatos életformával kapcsolatos cikkekkel és rendezvények bemutatásával tölti majd meg a lap hasábjait. Súr Enikő kiemelt turisztikai célterületekről, attrakciókról és fejlesztésekről gyűjt anyagot, valamint  településportrékat ír majd. Boldog Gusztáv szakmájából adódóan is elsősorban a Körösök völgyének természeti értékeivel és környezeti témákkal színesíti a magazint,valamint a túraútvonalak bemutatása is hozzá tartozik majd. Szelekovszky László feladata a művészetek, a kulturális értékek, a történelem és különböző interjúk elkészítése.
 
A rovatvezetők mindannyian megegyeztek abban, hogy egy-egy cikkben a 12 rovat témái között átfedés van, ezért a rovatvezetőknek szorosan együtt kell működniük egy-egy célterület bemutatása során,  valamint a cikkek megírása a helyi szerkesztőkkel, a határon túli partnerekkel is szoros közreműködésben történik.

A rendezvény keretében két előadást hallgathattak meg a sajtó munkatársai és a meghívottak. Boldog Gusztáv a Körösök völgye egységes földrajzi jellemzőit mutatta be, Szelekovszky László a térségünkben élő grófi családok és fennmaradt kastélyaik rejtelmeibe avatta be a közönséget.

A 2012. május 31-én megvalósult nyitórendezvényen azt is megtudhatták a résztvevők, hogy a projekt másfél éve alatt a magazin hat alkalommal jelenik meg, amelyből az első szám terjesztésére július végén kerül sor. A további számok 3 havonta, a határmenti térségben összesen 10.000 példányban (amelyből 7.000 magyar és 3.000 román nyelven) jelennek meg és ingyenesen elérhetők lesznek.


A sajtótájékoztató zárásaként a társulás elnöke aláírta a projekt támogatási szerződését.
Fotó: Súr Enikő

A rendezvényen készült további fotók a galériában megtekinthetők.


2012. február 20.

2011-ben a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás újabb pályázatot nyert a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, amely a térség stratégiai céljaival összhangban, a Körösök Völgye népszerűsítését tűzte ki célul. A „Körösök Völgye Periodika – informatív kiadvány a Körös folyók természeti, kulturális értékeiről és turisztikai vonzerőiről (HURO/1001/111/1.2.3. CrisPer)” című projekt 18 hónapon keresztül negyedévente ingyenes életmód- és élménymagazin és honlap formájában mutatja be térségünk természeti, turisztikai és kulturális értékeit, programlehetőségeit, környezetbarát szemléletmódot közvetítve elsősorban az itt élő lakosság és az ideérkező turisták számára. A hat lapszámhoz kapcsolódóan ingyenes, nyílt túrákra, és szabadidős programokra hívjuk a lakosokat, mind a magyar, mind a román oldalon. E projektben magyarországi partnerünk a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, romániai partnerünk a nagyváradi Aqua Crisius természet- és környezetvédelmi szervezet.
A kiadvánnyal alapvető célunk természeti és kulturális értékeink megismertetése, a környezet- és a természetvédelem hangsúlyozása élőhelyünk védelme érdekében, javaslatok, tanácsok nyújtása az egészségesebb és tudatosabb életformához, a környezet és a természet tiszteletének erősítése, a határ két oldalán élő lakosság, az önkormányzatok és a helyi vállalkozók közelítése egymáshoz. A térségben megvalósuló fejlesztésekről, turisztikai attrakciókról, programokról, rendezvényekről, természeti erőforrásokról, kulturális értékekről szóló információk biztosítása által segítséget nyújtunk ahhoz, hogy a lakosok közelebb kerülhessenek a természethez, megfelelően informálódjanak a helyi programlehetőségekről és jól érezzék magukat szülőföldjükön. A 18 hónap időtartamú, közel 300.000 € költségvetésű projekt 2012. április 1-jén kezdődik.


A projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.


www.huro-cbc.eu     www.hungaryromania-cbc.eu

A „Tematikus turisztikai programok szervezése a Körösök völgyében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttm ködési Program 2007- 2013 keretében valósult meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben él ő embereket, közösségeket és gazdasági szerepl őket az együttmű ködésbe bevont térség közös fejlesztésének el segítése érdekében, a határmenti térség alapvető er ősségeire építve.