KERESÉS:
     
  KÖZÉP-BÉKÉSI CENTRUM PROJEKTEK ÉS MŰKÖDÉS TURISZTIKAI PROGRAMOK KIADVÁNYOK AKTUÁLIS
Feliratkozás a hírlevélre: Az Ön emai-címe:
 

Helyi termelők

Helyi termekek

Termelői piacok

Rendezvénynaptár

Galéria

Túraeszközök_______________________

_______________________

Lezárult az Active Tours projekt.
Tekintse meg tematikus turisztikai kiadványunkat!

 

_______________________

Partnereink az
Active Tours projektben:


http://www.imm-arad.ro/

------


http://www.korosokvolgyekozpont.hu/

_______________________

 

Helyi termelők

Untitled Document

<<   <

1 2 3 4 5 6 7 8 

> >>

Éber Kertészet
A termelő körtét termeszt békéscsabai földterületén, melynek egy részét értékesíti, a maradékból körtelevet készít. Kitűnő csemegéjét a békéscsabai piacon lehet megvásárolni.

2014-12-05
Tovább >>
 

Éber Tamás - Bőrműves
Az alkotó az egyedülálló bőrkultúránk hagyományait napjaink használati tárgyaiba ülteti át. Az igényes kézműves termékek egyedi elképzelések alapján, hagyományos kézműves technikákkal készülnek. A mester a békéscsabai Kézműves Szakiskolában tanítja a népi bőrművességet és a szíjgyártást.

2014-12-08
Tovább >>
 

Alberti György - Alberti csabai házi kolbász
A kolbászkészítő mester a nagyszüleitől leste el a kolbászkészítés módját. Ezt az örökséget ápolja tovább, méghozzá egyedülálló módon, ugyanis saját maga állítja elő a paprikát. A kolbász saját nevelésű sertés húsától válik ínycsiklandóvá. A betöltött vékony, vastag, csemege és csípős kolbászok különlegesen, gyümölcsfafüst segítségével érlelődnek.

2014-12-05
Tovább >>
 

Árgyelán Mihályné - Darált paprikakrém
A termelő Farkashalom Édes Kincse és Máriafalva Aranya nevű, kápia paprikából készült, darált paprikakrémet készít. A „Gyulai Termék” védjeggyel rendelkező késztermék alkalmanként megkóstolható a gyulai piacon.

2014-12-05
Tovább >>
 

Árpád Pálinka
Az Árpád Pálinkák közül legfontosabb a szilva ízvilág. A készítők törekednek arra, hogy a legmagasabb minőségű szilvapálinkákat állítsák elő. A lepárlás során mind a modern oszlopos rendszerű, mind a hagyományos kisüsti technológiát alkalmazzák. Cél, hogy a desztilláció során visszanyerjék a gyümölcs illatát és aromáját.

2014-12-05
Tovább >>
 

Békési Húsfeldolgozó Kft.
A kolbászkészítő-üzem kiváló minőségű hazai sertéshúst használ a termékek elkészítéséhez, melyeket sóval és füstöléssel tartósít. Legnépszerűbb termék a kuláréba töltött vastagkolbász. A parasztsonka, a kolozsvári szalonna, a sült pörc és a sült császárszalonna ugyancsak sokaknak okozott már kellemes gasztronómiai perceket.

2014-12-05
Tovább >>
 

Békési Pálinka Zrt.
A klímának köszönhetően a békési táj jellegzetes gyümölcse a veresszilva, melyből csodálatos szilvapálinka készül, ami ízével és zamatával a magyar pálinkaválaszték egyik gyöngyszeme. Fahordós érlelésnek köszönhetően aranyló színe és kellemes vaníliás, lágy íze mindenkit elvarázsol. A békési szilvapálinka földrajzi eredetvédett termék.

2014-12-05
Tovább >>
 

Bényei Gáborné - Termelő
Az ökogazdaság kiváló minőségű birsalma, vegyes gyümölcs, szilva és dió termesztésével és értékesítésével foglalkozik.

2014-12-05
Tovább >>
 

Bagdi László - Mazán-féle csabai házi kolbász
A Mazán-féle kolbász hírnevét három évtizedes tapasztalat alapozza meg. A hagyományos recept alapján készült kolbásznak a fűszerek harmonikus íz- és színvilágot kölcsönöznek. A vékony, vastag, csemege, csípős és erős házi kolbászok egész évben megvásárolhatók.

2014-12-05
Tovább >>
 

Bakó Imre - Biotermelő
BIO kertészete Mezőberényben található, ahol csemegeszőlőt, őszibarackot és zöldségféléket termel.

2014-12-05
Tovább >>
 
Untitled Document

<<   <

1 2 3 4 5 6 7 8 

> >>
A „Tematikus turisztikai programok szervezése a Körösök völgyében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttm ködési Program 2007- 2013 keretében valósult meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben él ő embereket, közösségeket és gazdasági szerepl őket az együttmű ködésbe bevont térség közös fejlesztésének el segítése érdekében, a határmenti térség alapvető er ősségeire építve.